Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Enkät: Varför är ni här idag?

För fjärde helgen i rad genomförde de gula västarna stora demonstrationer på flera platser runt om i landet. GP träffar tre gula västar vid Champs-Élysées i Paris.

Axelle Marquise, 28, arbetslös, Toulon (södra Frankrike)

– Den orättvisa fördelningen mellan rika och fattiga. Jag hoppas att protesterna ska leda till förändringar, men jag är inte så hoppfull. Kanske höjer regeringen minimilönen något, men det kommer nog inte att hända så mycket mer. Jag har en känsla av att demonstrationer som idag kommer att minska, särskilt nu till jul. Men vägblockaderna kommer att fortsätta.

Joel Blayo, 60, pensionerad fiskare, Concarneau (Bretagne, västra Frankrike):

– Macron måste avgå. Han ger allt till de rika men struntar i de fattiga. Jag röstade på Marine Le Pen i förra valet. Jag har kommit hit med 128 andra personer från Bretagne men nu har jag tappat bort alla. Jag var tvungen att kasta mig på marken för att kunna andas när polisen avfyrade tårgas. Och jag har problem med hjärtat. Det är allvarligt vad polisen håller på med, de går för långt. Vi demonstranter är fredliga, det är bara några huliganer som vill förstöra. Jag håller mig lugn och går runt med min Bretagneflagga.

Cathy Imbata, 30, produktchef, Rouen (Normandie, norra Frankrike):

– Vi är här för att visa att vi är arga och att vi har fått nog. Macron sköter inte sitt jobb och därför måste han avsättas. Just nu har jag ett jobb, men om jag skulle bli arbetslös skulle jag få ut cirka 6000 kronor. Hur skulle jag som ensamstående mamma klara att försörja mig och min son? Men de gör ont att polisen är emot oss. Vi gör inte det här mot dem.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.