En till man har gripits för terrordådet i Nice

Ytterligare en man har gripits, misstänkt efter torsdagens terrordåd i Nice där tre personer dödades. Enligt franska BFMTV är det en 47-årig man som misstänks ha haft kontakt med mannen som utförde terrordådet.

ANNONS
|

Under tisdagen dödades tre människor i Nice under en, enligt franska myndigheter, terrorattack. En person greps och under torsdagskvällen ska ytterligare en man ha gripits, rapporterar franska tv-kanalen BFMTV.

Det enligt uppgifter till tv-kanalen.

Det ska röra sig om en 47-årig man som nu är misstänkt för inblandning i gårdagens terrordåd. Enligt BFMTV misstänker polisen att han har varit i kontakt med mannen innan han attackerade flera människor i centrala Nice under torsdagen.

Det var vid nio-tiden på torsdagsmorgonen som en knivbeväpnad man gick till attack mot flera personer vid en kyrka centrala Nice i Frankrike. Tre personer har dött och flera är skadade. Mannen sköts senare av polis och vårdas nu på sjukhus.

ANNONS

Borgmästaren i Nice, Christian Estrosi, skriver på Twitter att en person har gripits och att allt tyder på att det rör sig om en terroristattack. Mannen är, enligt franska uppgifter, 21 år och kommer från Tunisien.

LÄS MER:Flera döda i misstänkt terrorattack i Nice

Attacker i Avignon och Saudiarabien

Sky News rapporterar att fransk polis har skjutit ihjäl en person i staden Avignon i södra Frankrike. Det efter att han har hotat förbipasserande med en kniv medan han skrek ”Allahu Akbar". Enligt franska Mediapart har den attacken dock inte islamistiska förtecken. Gärningsmannen i Avignon bar enligt tidningen en jacka tillhörande den högerextrema gruppen ”Defend Europe”.

En man ska även ha gripits i Jeddah, Saudiarabien, efter att att ha attackerat en vakt vid det franska konsulatet rapporterar statlig saudisk tv. Mannen ska ha använt ett ”vasst redskap” och ska, enligt uppgifter till saudisk tv, vara gripen. Frankrikes ambassad uppger att vakten vårdas på sjukhus, men att skadorna inte är livshotande.

LÄS MER:Man hörd i Nice efter kontakt med misstänkt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS