Foto: Svein Ove Ekornesvag AP/TT
Foto: Svein Ove Ekornesvag AP/TT

En död och flera skadade i bussolycka

En turistbuss har kört av vägen i Romsdal i Norge. En person är död, två ska vara allvarligt skadade och flera sitter fastklämda.

ANNONS
|

Det är bland andra NRK som rapporterar om olyckan som skedde vid 17-tiden i Romsdal i mellersta Norge.

En turistbuss med 40 passagerare ska ha kört av vägen på väg motTrollstigen, en känd turistrutti Norge.

Det är ännu oklart vad som har orsakat olyckan och ett stort räddningsuppbåd ska vara på platsen.Enligt polisen har en person omkommit och två är allvarligt skadade.

Flera personer blev fastklämda i bussen som ligger på taket, sex meter från vägen.

Alla uppges nu ha hämtats ut ur bussen. Totalt har tre personer förts skadade till sjukhus i Ålesund med helikopter och tre till Molde. Dessutom kommer sex lindrigt skadade att flygas till Ålesund, rapporterar tidningen VG.

ANNONS

Det framgår ännu inte var passagerarna hör hemma, men bussen är ukrainsk, enligt VG:s medarbetare på plats. Det ska ha varit 41 eller 42 personer ombord, bland dem flera familjer.

Turisterna var alltså på väg till Trollstigen, en vägsträcka med spektakulära fjällvyer. Avåkningen har hänt i Valldal i länet Møre og Romsdal, omkring åtta mil från Ålesund.

Brandkår och ambulanser från tre områden finns på plats, och fler ambulanser är på väg. Specialutrustning fick hämtas från Ålesund för att skära loss de fastklämda.

Långa köer har uppstått längs vägen, eftersom det är en av de populäraste turistrutterna i Norge.

Lokala myndigheter har upprättat ett kriscenter där skadade och chockade tas om hand.

ANNONS