Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förre republikanen och New York-borgmästaren Michael Bloomberg har så svårt för Donald Trump att han nu backar Hillary Clinton i presidentvalet. Bild: Bebeto Matthews AP

En av världens rikaste har fått nog av Trump - backar Clinton

Michael Bloomberg är en av världens rikaste män och styrde New York som republikan. Han vill dock inget hellre än att se Donald Trump förlora i presidentvalet. Nu ger han sitt politiska och ekonomiska stöd till rivalen - Hillary Clinton.

Upptakten inför det amerikanska presidentvalet fortsätter. I veckan börjar demokraternas partikonvent i Philadelphia, och i samband det har multimiljardären Michael Bloomberg, gjort ett kontroversiellt uttalande. 
- Han kommer att stödja Hillary Clinton, säger Howard Wolfson, en av Bloombergs rådgivare till New York Times

Enligt tidningen Forbes är Bloomberg världens åttonde rikaste person. Hans förmögenhet överträffas endast av Bill Gates, Mark Zuckerberg och ett fåtal till. Hans ekonomiska stöd kan nu bli en starkt bidragande faktor i Hillary Clintons presidentvalskampanj inför det amerikanska valet i november. 
 

Osäkerhet även bland republikaner 

Enligt New York Times visar opinionsmätningar att många republikaner är tveksamma till Donald Trumps som amerikansk president. Något som Michael Bloomberg kritiserat honom för är bland annat hans syn på immigration och i ekonomiska frågor. 
- Bloomberg har tidigare gett sitt stöd till kandidater från båda politiska sidor. I Philadelphia i veckan kommer vi att argumentera för att det uppenbara alternativet i det här valet är Hillary Clinton, säger Howard Wolfson. 

Enligt CNN ska Michael Bloomberg också hålla tal på demokraternas partikonvent. De tolkar också Bloombergs val att stödja Clinton som ett tydligt tecken på att han vill se Donald Trump förlora i valet. 

Styrde New York som republikan

Michael Bloomberg valdes 2001 till borgmästare för New York som republikansk politiker. Han omvaldes även för perioden 2006-2010, varpå han 2007 gick meddelande att han lämnade Republikanska partiet och är sedan dess partipolitiskt oberoende. 

Michael Bloomberg tippades av många att själv ställa upp i höstens presidentval, men meddelade oväntat att han avstod från att kandidera som partipolitiskt oberoende. Han länkar själv på sin Facebook-sida till en intervju där han går ut med att han backar Hillary Clinton.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.