En av Europas största bordeller, Pascha i tyska Köln stängs. Bordellen med sina tio våningar och 60 anställda har ansökt om konkurs på grund av att prostitution blivit förbjudet sedan coronavirusets utbrott.
En av Europas största bordeller, Pascha i tyska Köln stängs. Bordellen med sina tio våningar och 60 anställda har ansökt om konkurs på grund av att prostitution blivit förbjudet sedan coronavirusets utbrott. Bild: Henning Kaiser

En av Europas största bordeller stängs – corona blev dödsstöten

Sedan coronaviruset bröt ut har prostitution varit förbjudet i tyska förbundslandet Nordrhein-Westfalen. Till följd av detta ansöker nu en av Europas största bordeller om konkurs, skriver BBC.
– Vi har nått slutet, säger bordellföreståndaren Armin Lobscheid.

ANNONS
|

Den tio våningar höga bordellen Pascha stängs i tyska Köln. Sedan coronavirusets utbrott har prostitution varit förbjudet i förbundslandet Nordrhein-Westfalen och bordellen har inte kunnat utöva sin verksamhet. Detta på grund av smittskyddsskäl.

Upp till 120 prostituerade och 60 anställda har arbetat där inom bland annat restaurangverksamhet och hårstyling.

Bordellföreståndaren Armin Lobscheid säger däremot till lokala tidningen Express att de prostituerade fortfarande säljer sex, utan att betala skatt. Han är upprörd över myndigheternas hantering av förbudet.

– Varannan vecka fick vi beskedet att vi inte skulle kunna öppna igen. Vi kan inte planera så. Vi kanske hade kunnat undvika att ansöka om konkurs med hjälp av bankerna om vi hade blivit lovade att allt kunde starta igen i början av nästa år, säger han till Express.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS