Frankrikes president Emanuel Macron blev på tisdagen örfilat av en man i samband med ett besök i södra Frankrike. Bild från ett annat tillfälle tidigare i juni.
Frankrikes president Emanuel Macron blev på tisdagen örfilat av en man i samband med ett besök i södra Frankrike. Bild från ett annat tillfälle tidigare i juni. Bild: Lionel Bonaventure

Emmanuel Macron attackerad – fick örfil av man

Frankrikes president Emanuel Macron blev på tisdagen örfilad av en man i samband med ett besök i sydöstra Frankrike, rapporterar AFP.

ANNONS
|

Filmer från Macrons besök i byn Tain-l'Hermitage visar hur en man bakom ett kravallstaket ger Macron en lavett och skriker "Ner med Macronien!" då presidenten sträcker ut handen för att hälsa.

Mannen brottades genast ned av Macrons livvakter och lokala gendarmer, och presidenten fördes i säkerhet.

Två personer har gripits, enligt BFMTV.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS