Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Emilies pappa om dotterns död

17-åriga Emilie Meng hittades död i ett vattnet i ett våtmarksområde på Själland på julafton. Då hade hon varit försvunnen i ett halvår. Nu talar hennes pappa ut om sorgen i den danska skvallertidningen Se og Hør. – Min högsta önskan är att de hittar den eller de hjärtlösa människorna som har dödat henne, säger pappan till tidningen.

Emilie Meng vinkade hejdå till sina vänner vid en tågstation i danska Korsör efter en utekväll i grannstaden Slagelse.

Sedan försvann hon utan att lämna några spår efter sig.
Försvinnandet har engagerat hela Danmark och även Sverige och mängder med människor har hjälpt till i sökandet efter flickan.

LÄS MER: Försvunna Emilie Meng hittad död

Hittades på julafton

Efter drygt fem månader - på julafton, hittades en kropp dumpad i vattnet i ett våtmarksområde på Själland.  Kroppen hade legat där under en lägre period och fördes till ett rättsmedicinskt institut. På juldagen bekräftade polisen att offret var den försvunna Emilie Meng.

Platsen där Emilie Meng hittades ligger 60 kilometer från tågstationen där hon senast sågs i livet. Exakt var under den här sträckan som Emilie plockades upp vet polisen fortfarande inte.

Emilie Mengs familj har tidigare valt att inte kommentera händelsen men nu har den danska skvallertidningen Se og Hør fått en intervju med hennes pappa som de träffade under ett fackeltåg som arrangeras till minne av Emilie Meng.

LÄS MER: Emilies försvinnande ett mysterium

"Min högsta önskan"

För Se og Hør berättar han om sorgen efter att ha förlorat en dotter, rädslan för vad dottern varit med om.
– Det är skrämmande att tänka på vad hon skulle ha gått igenom de sista minuterna av sitt liv, säger pappan till tidningen enligt danska BT.

Han berättade också om de månader som de inte visste var Emilie Meng var och om förhoppningarna om att utredningen ska kunna komma framåt nu när kroppen hittats.
– Min högsta önskan är att de hittar den eller de hjärtlösa människorna som har dödat henne, säger pappan, säger pappan till Se og Hør.

LÄS MER: Därför kan Emilie ha känt sin mördare

Oklart motiv

GP har tidigare skrivit om att det ska finnas några misstänkta som polisen tittar närmare på. Det handlar bland annat om personer vars mobiltelefoner kopplats upp mot de telemaster som finns vid Korsør och Borup.

Varför Emilie Meng mördades är fortfarande oklart. Den förre förundersökningsledaren för den danska rikspolisen, Kurt Kragh, menar att det finns sju möjliga motiv till varför Emilie kan ha dödades: Rån, hämnd, svartsjuka, utestängning från en grupp (till exempel någon form av kriminellt gäng), religiös fanatism, spänning och lust.

– I slutändan drar jag slutsatsen att står mellan två möjliga motiv, som verkar mer sannolika än de andra. Och det är avundsjuka eller lust. Naturligtvis kan man inte utesluta att det har varit ett rån som gick fel, men det sexuella motivet är det som känns allra troligast. Det gör det på grund av den tid då Emilie försvann, faktumet att hon var 17 år gammal och var en vacker ung flicka, sa Kurt Kragh för Ekstra Bladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.