Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elon Musks 18-åriga dotter har ansökt om att få byta namn och inte längre kunna förknippas med sin biologiska pappa. Bild: Charles Sykes
Elon Musks 18-åriga dotter har ansökt om att få byta namn och inte längre kunna förknippas med sin biologiska pappa. Bild: Charles Sykes

Elon Musks dotter vill klippa alla band – ansöker om namnbyte

Dottern till teknikmogulen och multimiljardären Elon Musk har ansökt om att få byta sitt namn då hon inte längre vill ”leva med eller vara släkt med min biologiska far på något sätt”.

Elon Musks 18-åriga dotter har ansökt om att få byta namn och inte längre kunna förknippas med sin biologiska pappa, uppger Los Angeles Times. Hennes nya namn har tagits bort i det domstolsdokument som lämnats in i Los Angeles, uppger Sky News.

”Hon vill inte vara en offentlig person. Jag tycker det är viktigt att försvara hennes rätt till ett privatliv”, skrev Elon Musk till den amerikanska The Daily Beast i ett uttalande om händelserna.

Dotterns ansökan är planerad att behandlas på fredagen den 24 juni.

Tar mammans efternamn

18-åringen är barn till Elon Musk och hans tidigare fru Justine Musk, och dottern väljer nu att ta sin mammas flicknamn som efternamn.

Justine Musk var gift med Elon Musk mellan 2000–2008 och tillsammans har de fem barn: de 16-åriga trillingbröderna Kai, Saxon och Damian samt 18-åringen och hennes tvillingbror Griffin.

Elon Musik har även två barn med artisten Grimes.

Musk: ”Pronomen suger”

I samband med sin ansökan om att byta namn så har dottern även ansökt om att ändra sitt juridiska kön och att nu identifieras som kvinna. Men 18-åringen har uppgett att namnbytet inte bara har med hennes transition att göra.

Under 2020 fick Elon Musk stor kritik på sociala medier efter att han twittrat att ”pronomen suger”.

Senare i december 2020 skrev Elon Musk att han stöttar transpersoner men tillade också att:

”Alla dessa pronomen är en estetisk mardröm.”

LÄS OCKSÅ: De bodde i en idyll – sedan kom Elon Musk

LÄS OCKSÅ: Elon Musk – det vet vi om teknikmogulen

LÄS OCKSÅ: Elon Musk tafsade på kvinna – betalade för tystnad

LÄS OCKSÅ: Musk stäms på biljoner – anklagas för pyramidspel

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.