Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marshall County High School i Benton. Arkivbild.

Elever berättar om skolskjutningen i Benton

Elever på Marshall County High School i småstaden Benton i USA berättar om paniken som uppstod när en 15-årig elev gick till attack på morgonen. Två elever dödades och många skadades i skolskjutningen.

- Jag pratade med en av mina kompisar i korridorerna när han blev skjuten i bröstet, säger en elev till CBS.

- Vi sprang ut tillsammans, men jag tappade bort honom. Jag vet inte var han försvann.

Den 15-årige skytten gick in på skolan i Benton i Kentucky i USA vid åttatiden på morgonen, lokal tid, strax innan lektionerna skulle börja för dagen. Sedan avfyrade han sitt vapen.

- Alla var i biblioteket. Så fort vi såg vad som hände började vi springa mot bibliotekets kontor, och när vi kom dit släckte vi lamporna och låste dörrarna, säger en elev till CBS.

"Allt svartnade"

16-åriga Lexie Waymon säger till AP att hon svimmade av rädsla när skotten började vina genom luften, skriver CBS.

- Allt svartnade. Jag kunde inte röra mig. Jag reste mig och försökte springa, men jag föll. Jag hörde hur någon slog i marken. Det var så nära, säger hon.

Mitchell Garland, ett vittne till händelsen som befann sig utanför skolan, säger till AP att nästan 100 barn sprang ut ur skolans lokaler, rapporterar CBS.

- De sprang och grät och skrek, säger Garland.

Kritiskt för tre

Han berättar att skräcken råder i Benton efter skjutningen.

- Vi är en liten stad och vi känner många av barnen, säger Garland.

Femton människor träffades av skott, inklusive de två som dödades. Fem personer fick andra skador i kaoset som uppstod. Offren är mellan 14 och 18 år, rapporterar nyhetsbyråer.

Polisen uppger att de kom till skolan omkring tio minuter senare. Skytten greps strax efter skottlossningen och är misstänkt för två mord och flera fall av mordförsök. Motivet bakom skjutningen är ännu okänt, men polisen tror att han agerat ensam.