Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
2014 gjordes en flygräkning av elefanter i Botswana. Fyra år senare visar en liknande undersökning att tjuvjakten på elefanter ökar i landet.  Bild: Great Elephant Census
2014 gjordes en flygräkning av elefanter i Botswana. Fyra år senare visar en liknande undersökning att tjuvjakten på elefanter ökar i landet. Bild: Great Elephant Census

Elefanternas sista fristad hotas av tjuvjägare

Botswana har Afrikas största elefantbestånd och landet har länge varit känt som kontinentens sista fristad för elefanter. Den bilden har förändrats på sistone. GP har tagit del av en ny rapport som visar att landets elefanthjordar nu utsätts för tjuvjakt i allt större utsträckning.