Efter torkan: Koalan släcker törsten

Efter månader av torka och skogsbränder i Australien har det äntligen börjat regna. En koala passade på att dricka vatten i den svårt drabbade delstaten New South Wales.
– Jag har aldrig varit såhär nära en koala, säger ett barn som stannade till med sin familj för att kika.

ANNONS
|

Efter torkan och brandkatastrofen i Australien har regnet åter börjat ösa ned i delar av landet, vilket har gjort att en mängd bränder äntligen har kunnat släckas.

Tillsammans med svagare vindar och lägre temperaturer har regnet begränsat brändernas aktivitet i den hårdast drabbade delstaten New South Wales i sydöstra Australien.

När en familj kom körande utanför staden Moree, i New South Wales, fick de se en koala njuta av vatten direkt från vägen.

Här fick man i slutet av veckan den största nederbörden på nästan tre år.

Åter soligt

Även under söndagen väntas det regna i staden. Men under nästa veckas inledande dagar kan det åter bli varmare och soligare, med en väntad värmetopp på 40 grader och åska på torsdag, innan det åter kan bli något kallare, enligt väderinstitutet Accuweather.

ANNONS

Hittills har över 10 miljoner hektar brunnit. Det är ett område större än Sydkorea eller Portugal, rapporterar TT via AFP. Minst 29 människor har omkommit och över 2000 hem har förstörts.

I samband med det kraftiga regnet har det också varnats för risken för jordskred och översvämningar.

ANNONS