Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Strandade turister i kö på en flygplats i Grekland efter att Thomas Cook Group ansökt om konkurs på måndagen. Bild: Stamatis Katopodis
Strandade turister i kö på en flygplats i Grekland efter att Thomas Cook Group ansökt om konkurs på måndagen. Bild: Stamatis Katopodis

Efter konkursbeskedet: Ving flyger som vanligt på tisdagen

Trots ägaren Thomas Cooks konkurs återupptar Ving sina flygningar på tisdagen, meddelar charterbolaget via ett pressmeddelande på sin hemsida.

På måndagsmorgonen ansökte Thomas Cook Group om konkurs. Flygbolaget äger charterbolaget Ving, vars resenärer drabbades hårt av flera inställda flyg under måndagen. Nu meddelar dock Ving att deras flygningar återupptas på tisdagen.

De skriver på sin hemsida att de beklagar att så många kunder drabbats av inställda flyg och att de ska försöka att snabbt ta hem sina resenärer som har strandats.

"Vi förstår att detta skapat både oro och ovisshet, och vi beklagar de besvär som det har medfört", skriver Ving på sin hemsida.

Vidare meddelar charterbolaget att resenärer får besked om tidtabellsändringar via sms.

I samband med Thomas Cook Groups konkurs ska det även ha uppstått problem med betalningar av hotell.

"Det har kommit till vår kännedom att det i konkursens spår har varit en del turbulens kring betalning på vissa hotell på våra resmål. Under de närmaste dagarna kan det fortsatt förekomma vissa problem, vilket vi beklagar", skriver Ving i pressmeddelandet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.