Efter dödsfallet i Norge: svensken erkänner

Tre svenska medborgare greps misstänkta för att ha knivmördat en man i 40-årsåldern i norska Kristiansand under natten till fredagen. Nu erkänner mannen att han är skyldig till dödsfall.

ANNONS
|

Under fredagen meddelade norsk polis att tre svenskar gripits misstänkta för mord på en polsk medborgare i norska Kristiansand. Trion består aven kvinna och en man, båda i 20-årsåldern, samt en kvinna i 50-årsåldern. Nu har denmisstänkte svenske mannen tagit på sig skulden. Han menar att det skedde en olycka i köket, rapporterar Verdens Gang.

Den avlidne mannenska ha känt de tre svenskarna. Mannenerkänner inte att han är skyldig till mord, men han medgeratt han orsakat dödsfall.

–Det fanns inget otalt i förväg och min klient har inget dåligt förhållande med den avlidne. Tvärtom. Han betraktade honom som en god vän, saden misstänktes advokat,Sveinung Søndervik Johnsen, till VG.

ANNONS

"Det fanns inget uppsåt"

När de första polispatrullernaanlände till adressen togs denknivskadade mannen om hand av sjukvårdspersonal, men hans liv gick inte att rädda och han dödförklarades på platsen.Enligt försvarsadvokaten har dödsfallet påverkat den misstänkte mannen hårt.

–Han förstår att det är han som har orsakat dödsfallet, men det fanns inget uppsåt. Han säger helt enkelt att det var en olycka, säger Johnsen, enligt VG.

Den misstänkte sprang från platsen efter knivdådet, men greps av polisi närheten.

– Han fick panik när han insåg vad som hade hänt, säger Johnsen, rapporterar VG.

Förutom den misstänkte mannen stannade även två svenska kvinnor, 25 och 55 år gamla, kvari lägenheten. Ingen av de inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

Nu är planen att den misstänkte mannen ska förhöras på nyttinnan polisen tar beslutom fortsatt frihetsberövande. Samtliga misstänkta förnekar anklagelsen ommord.

ANNONS