Dubai tillåter fullbelagda hotell

Dubai lättar på virusrestriktionerna. Hotellen tillåts nu vara fullbelagda och vaccinerade personer får gå på sportevenemang och konserter.

ANNONS
|

Dessutom får restauranger och andra nöjeslokaler ta emot fler gäster än tidigare.

Dubai, som ligger i Förenade arabemiraten, har en hög vaccinationsgrad och hög nivå av testning. Och även om en del restriktioner nu lyfts behåller emiratet kravet på social distansering och munskydd.

Dubai har sedan pandemins start försökt att hålla ekonomin, som till stor del är beroende av global handel, öppen. Världsutställningen "Expo 20" som skulle ha hållits i oktober förra året fick ställas in men planeras till oktober i år. Evenemanget väntas locka miljontals besökare från hela världen.

Förenade arabemiraten förbjöd nyligen inresor från Indien, Bangladesh, Pakistan, Nepal och Sri Lanka på grund av oro för spridningen av den virusvariant som först upptäcktes i Indien.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS