Elizabeth II skulle flyga tillbaka till London från sitt slott i Balmoral Skottland, när en storm tvingade hennes privata jetplan att avbryta landningen.
Elizabeth II skulle flyga tillbaka till London från sitt slott i Balmoral Skottland, när en storm tvingade hennes privata jetplan att avbryta landningen. Bild: Peter Nicholls

Drottning Elizabeth II i stormigt flygdrama

Den brittiska drottningen Elizabeth II var på väg tillbaka till London från sitt slott i Balmoral Skottland, när en storm tvingade hennes privata jetplan att avbryta landningen.

ANNONS

Den brittiska monarken spenderade en långhelg i sitt skotska slott i Balmoral, innan hon skulle återvända till till London inför firandet av hennes ”platinajubileum”, då hon suttit 70 år på tronen.

Men när drottningens privata jetplan skulle landa i London på tisdagen stötte det på problem på grund av det stormiga vädret, vilket The Independent rapporterar.

Landningen fick avbrytas och piloten fick lyfta igen. Planet ska ha cirkulerat runt i luften tills att vädret blivit något stabilare. De lyckades landa en kvart senare.

Buckingham Palace uppger att det inte fanns något hot mot drottningens säkerhet.

ANNONS

Drottning Elizabeth II firar sitt historiska 70-årsjubileum på torsdag, vilket gör den 96-åriga monarken till en av de längst sittande regenterna i historien.

LÄS MER:Drottning Elizabeth fyller 96 år

LÄS MER:Dubbel salut för Elizabeth II i Stockholm

LÄS MER:Drottning Elizabeth trött och utmattad efter covid-19

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS