Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter att ha gripit makten i Thailand har juntaledaren Prayuth Chan-o-Cha censurerat både sociala medier och etermedier. Men han har även skrivit texter till flera känslosamma ballader.

Drev med ledarens ballad – riskerar fängelse

En man i Thailand riskerar tre års fängelse, sedan han drivit med en ballad som landets juntaledare författat texten till.

Prayuth Chan-O-Cha är inte bara Thailands premiärminister och juntaledare. Han skriver även låttexter, och har sedan militärkuppen 2014 författat flera känslosamma ballader som spelats flitigt i radio.

Att driva med dessa sånger gör man inte ostraffat, har en thailändsk man fått lära sig den hårda vägen. Veera Somkwamkid riskerar fängelse i upp till tre år, anklagad för cyberbrott. Detta efter att han publicerat en improviserad opinionsundersökning på Facebook om hur många av löftena i premiärminister Prayuths ballad "Returning happiness to Thailand" (För tillbaka lycka till Thailand) som uppfyllts.

"Inga", löd svaret från flertalet av deltagarna.

- Jag fortsätter hävda att mitt inlägg publicerades i enlighet med min rätt och frihet att fråga vad folk tycker, säger Somkwamkid, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Enligt honom var inlägget ett svar på flera opinionsundersökningar som visat på ett starkt stöd för den styrande militärjuntan.

Militären har gjort kraftiga inskränkningar av yttrandefriheten och en stark censur av medierna råder sedan kuppen.