Italiens tidigare premiärminister Giuseppe Conte, till vänster, överlämnar 'regeringsbjällran' till sin efterträdare Mario Draghi vid en maktskiftesceremoni i Rom på lördagen.
Italiens tidigare premiärminister Giuseppe Conte, till vänster, överlämnar "regeringsbjällran" till sin efterträdare Mario Draghi vid en maktskiftesceremoni i Rom på lördagen. Bild: Andrew Medichini/AP/TT

Draghi har svurits in som ny ledare i Italien

ANNONS

Den tidigare ECB-chefen Mario Draghi har officiellt svurits in som Italiens premiärminister. Han har lyckats samla stöd för en regering som involverar nästan alla partier i parlamentet.

73-årige Draghi – som fick smeknamnet "Super Mario" för sina insatser under finanskrisen – kallades in för att lösa Italiens politiska kris sedan den tidigare koalitionsregeringen kollapsat. Nu väntar utmaningar som att hantera pandemin och de ekonomiska utmaningar som har följt i dess spår.

Italien har stora förhoppningar på sin nye regeringschef. Draghi tillhör inget parti men har lång erfarenhet inom statsförvaltningen såväl som inom banksektorn.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS