Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Italiens tidigare premiärminister Giuseppe Conte, till vänster, överlämnar 'regeringsbjällran' till sin efterträdare Mario Draghi vid en maktskiftesceremoni i Rom på lördagen.
Italiens tidigare premiärminister Giuseppe Conte, till vänster, överlämnar "regeringsbjällran" till sin efterträdare Mario Draghi vid en maktskiftesceremoni i Rom på lördagen. Bild: Andrew Medichini/AP/TT

Draghi har svurits in som ny ledare i Italien

Den tidigare ECB-chefen Mario Draghi har officiellt svurits in som Italiens premiärminister. Han har lyckats samla stöd för en regering som involverar nästan alla partier i parlamentet.

73-årige Draghi – som fick smeknamnet "Super Mario" för sina insatser under finanskrisen – kallades in för att lösa Italiens politiska kris sedan den tidigare koalitionsregeringen kollapsat. Nu väntar utmaningar som att hantera pandemin och de ekonomiska utmaningar som har följt i dess spår.

Italien har stora förhoppningar på sin nye regeringschef. Draghi tillhör inget parti men har lång erfarenhet inom statsförvaltningen såväl som inom banksektorn.