Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Donald Trumps handslag – här är de märkligaste

Donald Trumps handslag är så fruktat att juijitsu-mästare numera lär ut självförsvar mot den. Här har vi samlat några av Trumps mest obekväma hälsningar från hans tid som president.

Hans fru Melania tycks inte vilja röra vid dem. Frankrikes president Macron fick vita knogar och sedan en rejäl svängom inför världspressen. Donald Trumps händer är överallt just nu.

Donald Trumps hälsning är välbekant vid det här laget: Först en uppvänd hand, som för att visa öppenhet, följt av ett rejält ryck som får den andra personen att komma ur balans.

– Det sänder ut ett väldigt tydligt maktbudskap. Det får den andra personen ur balans och gör denna osäker. "Du kan lita på mig. Åh, nej det kan du inte" Det är som en alfatävling om vem som bestämmer, säger en expert på kroppsspråk till Daily News.

Handslaget har blivit som omtalat att det finns en instruktionsvideo på Youtube som visar hur man försvara sig mot den aggressiva hälsningen.

Vi har sett det på vicepresidenten Mike Pence och Japans premiärminister Abe Shinzo. Frankrikes nyvalde president Emmanuel Macron var av allt att döma förberedd inför mötet i går och gjorde allt för att neutralisera Trumps dominanta handslag.

Lite senare såg vi Trump trycka undan Montenegros premiärminister Dusko Markovic för att få stå längst fram i gruppen.

– När jag såg det där kunde jag inte sluta skratta. Jag är förbluffad. Det är en så aggressiv mobbartaktik av Trump, och jag tror att det visar hans oro att inte få ta plats. Han säger "Vet du vem jag är?" Efter knuffen – som man kan förvänta sig av en femåring på en lekplats – ställer han sig i sin vanliga pose med utstucken haka.

Här nedan har vi samlat några av de märkligaste ögonblicken som har med Trumps händer och kroppsspråk att göra.

Håller handen med Theresa May

Den 27 januari träffar Storbritanniens nya premiärminister den nytillträdde president Trump. Kanske missförstod han ländernas "speciella relation" när han försökte ta hennes hand utanför ovala rummet.

Dragkampen med Neil Gorsuch 

Den 31 mars nominerar Trump Neil Gorsuch till en plats i högsta domstolen. Handslaget efter tillkännagivandet tycks mer som en lång dragkamp där bara ena deltagaren vet om att det är en tävling.

Den långa hälsningen

Japans premiärminister Abe Shinzo besöker Vita Huset den 10 februari och får chans att känna av Trumps handslag i hela 19 sekunder. Han ser lättad ut när de släpper taget. Och hans blick säger allt.

Vägrar skaka hand med Merkel

Alla visste att mötet mellan Trump och Angela Merkel skulle bli spänt. Många blev ändå förvånade när Trump ignorer pressens önskan om ett handslag, till och med när Merkel själv föreslår samma sak.

Trudeau bjuder på mötstånd

Kanadas premiärminister, den förhållandevis unge Justin Trudeau, uppmärksammas för sin förmåga att stå emot Trumps ryck under ett möte de 16 februari. Många kallar det Kanadas största statement mot USA någonsin.

Får mothugg

Trump skakade hand med Tadzjikistans president Emomalii Rahmon och fick en del mothugg.

Tog i så knogarna vitnade

Den 25 maj träffade Donald Trump Frankrikes nyvalde premiärminister Emmanuel Macron. Fransmannen var uppenbarligen beredd på vad som skulle komma och mötte Trumps handslag med samma mynt. 

Armfajtas

Trump tog en nya chans att visa vem som bestämmer under NATO-mötet lite senare. Här blir det desto mer ryckande fram och tillbaka och det verkar närmast som om Macron till slut slår bort Trumps arm. 

Knuffar sig fram

Donald Trump trycker undan Montenegros premiärminister för att komma längst fram, något som orsakar rubriker.

Trumps handkrig med Melania

Trumps och Melanias hand-krig har blivit världsnyheter de senaste veckorna. När presidentparet klev av Air Force One under Europabesöket verkade The First Lady slå bort Donald Trumps hand.

 

Det här är inte på riktigt

Donald Trump träffade även påven under sitt Europabesök. Deras möte var möjligen stelt men bjöd inte på några dramatiska handslag. Det hindrade inte den amerikanske tv-stjärnan Jimmy Kimmel från att skoja till det lite.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.