Det amerikanska representanthuset samlades för att diskutera ”oidentifierade flygande föremål”.
Det amerikanska representanthuset samlades för att diskutera ”oidentifierade flygande föremål”. Bild: Alex Brandon

Diskussionen om ufon: ”Ett säkerhetshot”

Det tog tid. Men nu verkar det amerikanska representanthuset ta ”oidentifierade flygande föremål” på allvar, rapporterar CNN.
– Ufon är ett potentiellt säkerhetshot, säger kongressledamoten André Carson.

ANNONS
|

För första gången på mer än 50 år har det amerikanska representanthuset träffats för att diskutera ”oidentifierade flygande föremål”– ufon, rapporterar CNN.

Anledningen är dock inte oro över främmande besök från yttre rymden. Det handlar snarare om oro över hot från främmande makt såsom Ryssland eller Kina.

– Ufon är ett potentiellt säkerhetshot och måste också behandlas som ett sådant av amerikanska myndigheterna, säger den demokratiska kongressledamoten André Carson enligt CNN.

Flera fall av okända flygande föremål

Under tisdagens möte i det amerikanska representanthuset diskuterade kongressledamöterna en rapport från förra sommaren.

I rapporten, framtagen av den amerikanska underrättelsetjänsten, beskrivs drygt 140 incidenter då okända flygande föremål befunnit sig i amerikanskt luftrum.

ANNONS

Bara en av händelserna har man hittat en förklaring till.

Måste tas på allvar

Både Demokraterna och Republikanerna är överens om att ufon måste tas på allvar och inte avfärdas som science fiction, skriver CNN.

Möjligheten finns att främmande makt skulle kunna använda sig av ny teknologi som USA inte känner till.

– Våra underrättelsetjänster har en plikt gentemot våra skattebetalare att förhindra potentiella fiender som Kina och Ryssland från att överraska oss med ny teknik, säger den republikanska kongressledamoten Rick Crawford.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS