Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Demonstranter kräver att den israeliska regeringen tar krafttag mot kvinnovåldet. På bilden premiärminister Benjamin Netanyahu. Arkivbild.

Demonstrationer mot kvinnovåld i Israel

Tusentals kvinnor i Israel har protesterat mot våldet mot kvinnor genom en nationsomfattande strejk och demonstrationer i flera städer. På vissa håll har också vägar blockerats. Kvinnorna kräver att staten finansierar åtgärder mot problemet.

Protesterna är en följd av att två flickor dödades i förra veckan. I och med det stiger antalet dödsoffer för våld mot kvinnor till 24 i år, rapporterar israeliska medier.

Demonstranterna höll en tyst minut för att hedra offren. Vid infarten till Jerusalem hade en gata målats röd medan demonstranterna skanderade "Bibi, vårt blod är inte billigt", med adress till premiärminister Benjamin Netanyahu.

Efter att ha besökt ett skyddat boende för kvinnor i helgen har Netanyahu lovat leda en kommitté för att bekämpa våld mot kvinnor. Men oppositionen anklagar regeringen för att ha svikit ett löfte om finansiering av ett program mot kvinnovåldet.