Nära åtta miljoner ukrainska flyktingar har registrerats i Europa, enligt FN:s flyktingorgan UNHCR. Arkivbild.
Nära åtta miljoner ukrainska flyktingar har registrerats i Europa, enligt FN:s flyktingorgan UNHCR. Arkivbild. Bild: Ola Torkelsson/TT

Danskar öppna för fler ukrainska flyktingar

ANNONS
|

En stor majoritet av danskarna skulle vilja ta emot fler flyktingar från Ukraina, enligt en undersökning från opinionsinstitutet Voxmeter.

78,5 procent av de tillfrågade personer svarade ja på frågan om Danmark bör fortsätta att ge ukrainska flyktingar tillfälliga uppehållstillstånd om de uppfyller kriterierna. Kriterierna är att ukrainare som har varit internflyktingar eller lämnat Ukraina efter den 24 februari kan få uppehållstillstånd i Danmark i två år.

Därefter är det möjligt att få det tillfälliga uppehållstillståndet förlängt med ett år. På frågan om lagen bör ändras så att ukrainarna kan få sitt uppehållstillstånd förlängt ytterligare svarar 53,8 procent ja, och 24,4 procent nej.

ANNONS

Undersökningen genomfördes bland 1 060 representativt utvalda personer, där samtliga var över 18 år.

I dagsläget har Danmark beviljat tillfälliga uppehållstillstånd till cirka 31 000 ukrainska medborgare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS