Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Dansk polis har hittat arm i Kögebukten

Köpenhamnspolisen har idag hittat en arm under en dykning i Kögebukten. Armen hittades nära den rutt som har undersökts i samband med försvinnandet av Kim Wall.

Fyndet gjordes under tisdagen av polisen i samarbete med Försvarets dykare.

– Vi har ännu inte lyckats slå fast om det är en höger- eller vänsterarm eller vem armen tillhör, men vi tror att den är från ubåtsfallet, säger Jens Møller Jensen, biträdande polisinspektör från Köpenhamnspolisen.

Armenen kommer undersökas under onsdagen på Norges medicinska institut. Den mordmisstänkte ubåtsbyggaren Peter Madsen har gått med på att sitta kvar i häktet till den 13 december.

Försvann under reportageresa

Den svenska journalisten Kim Wall försvann när hon skulle göra ett reportage om den danske ubåtsbyggaren Peter Madsen ombord på hans ubåt. Ubåten lämnade hamnen på Refshaleøen i Köpenhamn vid 19-tiden torsdagen den 10 augusti.

LÄS OCKSÅ: Journalisten Kim Wall försvann spårlöst i Öresund

Under natten mot fredagen slog Walls partner larm om att ubåten inte har återvänt till sin kajplats och några timmar senare inleddes sökandet efter farkosten. Under morgonen därpå kommer larm om att ubåten sjunkit och Madsen räddats. Kim Wall hittas inte.

Följande dag häktades Peter Madsen misstänkt för att ha orsakat hennes död. Drygt en vecka senare hittas en kvinnotorso i vattnet vid Amagers sydkust, som är en del av Köpenhamn. Torson bekräftades tillhöra Kim Wall utifrån dna-tester. 

Madsen har erkänt styckning

Lördagen den 7 oktober meddelade Köpenhamnspolisen att man hittat ytterligare kvarlevor efter Kim Wall i flera plastpåsar. Bland annat hade huvudet hittats och polisen säger att man inte hittat skador som överensstämmer med Peter Madsens påstående att Kim Wall dött när hon fick en tung lucka i huvudet.

Den 30 oktober meddelade Köpenhamnspolisen att Peter Madsen erkänt att han styckat Kim Walls kvarlevor. Peter Madsen har i polisförhör därefter ändrat sin ursprungliga historia om hur Kim Wall dog och hävdar nu att hon kan ha avlidit till följd av kolmonoxidförgiftning inne i ubåten. Han ska själv ha befunnit sig på ubåtens däck vid tillfället.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.