Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Polisen döms till två års villkorlig dom. Arkivbild.

Dansande FBI-agent sköt man i benet

När en 30-årig FBI-agent skulle imponera med en bakåtvolt på en bar i Denver tappade han sitt tjänstevapen – och råkade skjuta en man i benet. Han slipper nu fängelse eftersom han erkänner brott, men döms till två års villkorlig dom, skriver The Denver Post.

Händelsen inträffade i juni förra året då FBI-polisen inte var i tjänst och skulle göra en bakåtvolt på dansgolvet, men med sin pistol i byxlinningen. Flera människor stod i en ring och hejade på honom, flera filmade händelsen. Filmen blev snabbt viral på nätet.

Men vid utförandet flög pistolen ur, landade på golvet och mannen sträckte sig snabbt fram för att plocka upp den. Då avfyrades vapnet. Polisen stoppade sedan tillbaka vapnet i linningen och gick av dansgolvet med händerna i luften.

Skottet träffade en man i benet och skadade en artär. Skadorna var inte livshotande, men han är fortfarande inte helt återställd.

Efter händelsen jobbar 30-åringen inte längre inom den federala polisen.

"Vi tycker att den här överenskommelsen har rätt balans i förhållande till upprättelse för offret och för att försäkra att den här typen av händelse inte inträffar igen", säger distriktsåklagare Beth McCann i ett uttalande.

Offret har sagt att han inte hyser något personligt agg mot den dansande polisen, men att han har invändningar mot hur mannen agerade efter skjutningen.