Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Daniela deltog i den blåa nakenfesten

Under lördagen fick allmänheten i Hull, Storbritannien måla sina nakna kroppar med blå färg. En av dem som var på plats för att delta i konstprojektet var Daniela Brantlind från Göteborg. – Det blev mycket skratt den här dagen, säger hon.

Hull, som ligger i Storbritannien, kommer 2017 att få utmärkelsen som Storbritanniens kulturstad. I samband med det fick den amerikanske fotografen Spencer Tunick uppdraget att fota invånare i staden - nakna och täckta av blå färg. Detta ligger till grund för att Hull är en gammal sjöfartsstad, där platser såsom gator och parker var täcka av vatten förr i tiden. Detta ville man uppmärksamma på bästa sätt. Daniela Brantlind kommer ursprungligen från Göteborg, men bor i Hull sedan en tid tillbaka - och var på plats under eventet. 
– Jag trodde aldrig att jag skulle vara med på något sådant här, men då tänkte jag att det är nu eller aldrig, säger hon och skrattar. 

Drygt 3 200 människor deltog i fotograferingen och stämningen var på topp, åtminstone om man frågar Daniela. 
– Det var så himla kul och en jättetrevlig stämning, berättar hon.

De som hade anmält sig till eventet fick redan klockan två på natten, ta sig till samlingen. Där fick de en påse med varsin kroppsfärg.
– Det var en lång väntan. Jag var faktiskt nervös när fotografen så åt oss att vi kunde klä av oss och smörja in oss med färgen. Sedan när jag tittade upp igen var alla nakna, säger Daniela. 

Daniela ångrar inte en sekund att hon deltog i konstinstallationen.
– Man kom så nära varandra. Vi umgicks i flera timmar och det var människor från hela världen som var med. Alla var så himla kamratliga och det var verkligen jätteskoj, säger hon. 

Hon tycker även det är bra att intresset från omvärlden varit så stort.
– Staden är så himla bra och det är kul att den uppmärksammas så här, säger Daniela. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.