Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Dödsolyckor och tågkaos i tyskt oväder

Minst två personer har mist livet under ett oväder som härjat i stora delar av norra Tyskland. Träd rycktes upp med rötterna och störningar uppstod i både tåg- och flygtrafik.

Ovädret slog till under torsdagen och natten mot fredagen, med kvarstående effekter på trafiken under dagen.

En 50-årig man omkom i sin bil när den träffades av ett fallande träd söder om Lüneburg. Hans fru som satt bredvid skadades. Nära Hannover dödades en 83-kvinna vid en krock med ett träd som fallit över vägen.

Tyska medier rapporterar om skyfall, hagel och orkanbyar. Enbart i Hannover ryckte räddningstjänsten ut över 500 gånger. Nära Hamburgs flygplats siktades en tromb och regnet beskrevs som "syndaflod" av etermediebolaget Norddeutscher Rundfunk (NDR).

Järnvägsbolaget Deutsche Bahn har varnat för förseningar i förbindelserna mellan städer som Hamburg, Hannover, Bielefeld, Berlin och Dresden. Järnvägsbolaget ställde på torsdagskvällen upp tillgängliga sovvagnar för drabbade resenärer, rapporterar NDR.

I Schessel i Niedersachsen tvingades besökare på evenemanget Hurricane-Festival då och då sätta sig i säkerhet. Rockbandet Guns n' Roses konsert vid mässhallarna i Hannover fick avbrytas och schlagersångaren Andreas Gabaliers konsert i Hamburg ställdes in.