Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stor förödelse efter den dödliga bombattacken mot en minibuss med turkiska säkerhetsstyrkor i den kurddominerade staden Diyarbakir i sydöstra Turkiet.

Dödlig explosion i Turkiet

Dödssiffran stiger efter ett bilbombsattentat mot en minibuss i den kurddominerade staden Diyarbakir i sydöstra Turkiet. I bussen befann sig personer i de turkiska säkerhetsstyrkorna, och minst sju människor miste livet i attacken.
-Vi har tyvärr förlorat sju medlemmar ur säkerhetsstyrkorna och vi har 14 personer skadade, kommenterade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan bistert attentatet i samband med att han höll ett anförande under sitt pågående USA-besök.

Det var en bilbomb som körde in i minibussen, och attacken ägde rum på torsdagen när minibussen passerade en busstation.

-Vi kan inte tolerera det här längre. Europeiska länder och andra länder. Jag hoppas att de ska se terrorismens sanna ansikte i dessa attacker, fortsatte Erdogan.

Turkiska säkerhetsstyrkor genomför en pågående militäroperation i området mot den kurdiska PKK-gerillan. PKK har genomfört flera blodiga dåd i Turkiet sedan vapenvilan brakade samman i juli förra året.

De turkiska styrkorna anklagas samtidigt för att utsätta invånarna för övervåld och Amnesty International har liknat de utegångsförbud som införts i flera städer vid kollektiv bestraffning.

Hundratals har dödats i oroligheterna.