Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har uppmanat inrikesminister Arsen Avakov att utreda den dödliga branden på ett äldreboende.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har uppmanat inrikesminister Arsen Avakov att utreda den dödliga branden på ett äldreboende. Bild: Filip Norman/TT

Dödlig brand på äldreboende i Ukraina

ANNONS

En brand i ett äldreboende i Charkiv i östra Ukraina har krävt minst 15 liv.

Elva personer har skadats enligt åklagarmyndigheten, medan andra källor anger 9, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

"En eldsvåda bröt ut på andra våningen i ett tvåvåningshus, nyligen ombyggt till äldreboende. . . klockan 15.03", skriver räddningstjänsten på sin hemsida enligt nyhetsbyrån Interfax Ukraine.

Bilder från platsen visar brandmän ta sig in i byggnaden, vars övervåning är helt utbränd. 50 brandmän deltog i släckningsarbetet.

President Volodymyr Zelenskyj har uppmanat inrikesminister Arsen Avakov att utreda händelsen.

– Vi ber för att det inte är fler, säger Zelenskyj om antalet dödsoffer, enligt nyhetsbyrån AFP.

ANNONS

Totalt 33 personer befann sig på boendet, enligt räddningstjänsten.

Orsaken till branden är inte känd, men en brottsutredning har inletts med misstanke om "vårdslös hantering av eluppvärmning".

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS