Coronaviruset skördar sitt första offer utanför Asien

Den nya coronaviruset har skördat sitt första dödsoffer utanför Asien. En kinesisk turist, smittad av viruset, har dött på ett sjukhus i Frankrike. Det meddelande landets hälsominister, Agnès Buzyn, på en presskonferens under lördagen.

ANNONS
|

En 80-årig kinesisk turist har dött i Frankrike efter att ha blivit smittad av det nya coronaviruset, COVID-19. Detta rapporterade den franska morgontidningen Le Figaro under lördagsförmiddagen.

Enligt BBC kom den kinesiska turisten från Hubei-provinsen, beskrivet som den värst drabbade provinsen, i Kina. Personen har kommit till Frankrike den sextonde januari och sattes i karantän nio dagar senare.

Enligt Le Monde vårdades den nu avlidna personen, tillsammans med sin dotter. De båda patienterna ska ha vårdats under "strikta isoleringsåtgärder"

Fallet med den 80-åringen är det är det första dödsfallet kopplat till coronaviruset utanför Asien, skriver tidningen.

ANNONS

49 000 bekräftade fall

Enligt den senaste uppdateringen från Världshälsoorganisationen WHO, daterad den 14:e februari, har 1 383 personer dött av det nya viruset – alla utom två i Kina. Under fredagen meddelade WHO att en person i Japan dött av viruset.

Antalet bekräftade fall av COVID-19 är, enligt WHO, nu uppe i över 49 000.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS