Coronasmittad festade på dansk nattklubb – gäster i karantän

En person som senare visade sig vara smittad med coronavirus besökte en nattklubb i Köpenhamn i tre timmar på torsdagskvällen. Nu uppmanar danska myndigheter samtliga besökare att sätta sig i karantän, skriver Politiken.

ANNONS
|

På torsdagskvällen 5 mars festade en person i tre timmar på nattklubben Søpavillonen i Köpenhamn. Personen har nu bekräftats smittad med coronaviruset.

Danska hälsomyndigheten Styrelsen for Patientsikkerhed uppmanar samtliga besökare som varit på nattklubben vid tidpunkten att sätta sig i hemmakarantän i två veckor.

"Den smittade är isolerad. Kända nära kontakter till den smittade har kontaktats och de har satt sig själva i frivillig hemmakarantän", skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Nattklubbsgästerna uppmanas också att hålla sig borta från sjukhus och vårdhem.

Håller öppet

Nattklubben Søpavillonen skriver i ett Facebookinlägg att personalen på klubben inte ska ha varit i risk för att smittas och inte behöver sättas i karantän.

ANNONS

"Vi har varit oroliga för alla gäster och för vår personal. Vi har en tät dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, som har kartlagt den smittade personens väg på Søpavillonen från ankomst till avfärd", skriver nattklubben som i nuläget fortsätter hålla öppet.

"Vi tar covid-19 ytterst allvarligt och följer alla förhållningsregler för att minska risken för smittspridning hos oss. Vi har inte blivit ombedda av några myndigheter att stänga nattklubben och kommer fortsätta hålla öppet", skriver nattklubben.

På måndagseftermiddagen var 59 personer bekräftat smittade av coronavirus i Danmark. Över 800 personer har testats för smittan, och 770 personer är i karantän, enligt Sundhedsstyrelsen.

Danmark har ännu inga bekräftade dödsfall av coronaviruset.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS