Läkare utanför ett tält som används som ett väntrum för personer med coronasymtom vid ett Parissjukhus.
Läkare utanför ett tält som används som ett väntrum för personer med coronasymtom vid ett Parissjukhus. Bild: Christophe Ena/AP/TT

Coronasmittad 16-åring död i Frankrike

I Frankrike har 365 personer dött i covid-19, som orsakas av det nya coronaviruset, bara under det senaste dygnet. Bland de döda finns en 16-årig flicka.
– Ända från början har det sagts att unga människor inte påverkas av viruset. Vi trodde på det, som alla andra, säger hennes mamma till AFP.

ANNONS
|

Under torsdagen höll franska hälsovårdsmyndigheter en presskonferens där de meddelade landets medborgare att ytterligare 365 personer dött i covid-19 det senaste dygnet.

Noterbart är att siffran, som är den högsta hittills i landet, enbart gäller dödsfall på sjukhus. Det mest anmärkningsvärda var dock inte siffran i sig, utan ett av offren där bakom.

Mamman: "Outhärdligt"

En av de döda är en 16-årig flicka som dog i Paris.

– Det är outhärdligt, säger flickans mamma till nyhetsbyrån AFP.

Flickan ska ha insjuknat för ungefär en vecka sedan, då med lätt hosta. Enligt mamman ska hon senare fått svårigheter med andningen vilket gjorde att de uppsökte sjukhus där flera tester genomfördes.

ANNONS

Flickan ska därefter ha blivit allt sämre fram tills att hon avled under onsdagen.

– Ända från början har det sagts att unga människor inte påverkas av viruset. Vi trodde på det, som alla andra, säger mamman till AFP.

Ska inte haft underliggande sjukdomar

Franska myndigheter har inte velat nämna några detaljer kring dödsfallet med hänvisning till patientsekretess, men enligt den statliga tv-kanalen France 24 hade flickan inga underliggande sjukdomar.

Jérôme Salomon vid det franska hälsodepartementet betonade under torsdagens presskonferens att det är mycket ovanligt att unga personer blir svårt sjuka till följd av coronasmitta.

– Allvarliga former av covid-19 är väldigt ovanligt bland unga, säger Jérôme Salomon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS