Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Comeyförhör kallas "Washingtons Superbowl"

"Var ska du se Comey-förhöret?" I USA laddas det för fullt inför utfrågningen av den sparkade FBI-chefen.

Det är nog vanligare att amerikanerna samlas framför tv:n om det gäller ett sportevenemang. Men inför att James Comey, som sparkades av Trump från posten som FBI-chef, ska frågas ut bänkar sig många i tv-soffan och ute på lokal.

"Kom in på en tidig öl och engagera dig i debatten", skriver restaurangen Axelrad Beer Garden i Houston, om utfrågningen i senatens underrättelseutskott som börjar på morgonen lokal tid. Restaurangen benämner eventet som "Washingtons Superbowl".

I Washington saluför restaurangen Shaw's Tavern frukosten "FBI" för tio dollar. FBI står då givetvis för "French toast, bacon and ice cream", och inte för landets federala polis.

"Ta med dina vänner, ta en drink och låt oss COVFEFE!", skriver restaurangen på Facebook, med hänvisning till ett mycket omskrivet ord i en Trump-tweet förra veckan.

En annan bar i Washington erbjuder "Sista ordet"- och "Släpp bomben"-drinkar.

- Vi har två tv-apparater i baren och vi kör på med ljudet på högsta volym, säger Molly Hippolitus, talesperson för barens ägare.

I San Francisco kommer flera barer och restauranger att öppna tidigt för att erbjuda folk sittplats och förfriskningar under utfrågningen.