Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Trumps tidigare advokat Michael Cohen. Arkivbild.

Cohen talar med Muellers utredare

USA:s president Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen har bidragit med "avgörande information" till den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning, uppger Cohens advokat.

Cohen, som en gång uppfattades som Trumps "högra hand", började tala med utredarna efter att han för en månad sedan erkände sig skyldig till brott, rapporterar ABC news. Cohen ska ha intervjuats av Muellers utredare i flera timmar.

Bland annat erkände Cohen att han under Trumps presidentvalskampanj betalat ut otillåtna kampanjbidrag till porrproducenten Stephanie Clifford, även känd som Stormy Daniels, och till en annan kvinna.

Cohen uppgav då att utbetalningarna för att få kvinnorna att inte prata om påstådda förhållanden med Trump skedde på presidentens uppdrag "med syftet att påverka valet".

Robert Mueller utreder om Trumps valkampanj 2016 hade samröre med ryska företrädare som ville förstöra för Demokraternas kandidat Hillary Clinton, och om Trump har försökt sätta käppar i hjulet för utredningen.

För en vecka sedan nådde Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort en överenskommelse om att samarbeta med Rysslandsutredningen. Cohen har inte, enligt advokaten, någon sådan överenskommelse.

Trump anklagar Cohen för att hitta på historier för att få göra en överenskommelse, men har också sagt att Cohens agerande inte var något brott och "inte ens ett brott mot kampanjreglerna".