Clinton anklagar Ryssland för hackerattack

Det var Ryssland som hackade Demokraternas mailserver. Det hävdar Hillary Clinton som samtidigt uttrycker djup oro över Donald Trumps stöd för Putin.

ANNONS
|

Det är bland annat Reuters som rapporterar om vad Hillary Clinton sagt i en intervju med Fox News Sunday.

– Vi vet att Rysk underrättelsetjänst hackade Demokratiska nationella kommitténs datorer. Vi vet att de ordnade så att många av mailen blev offentliga och vi vet att Donald Trump har visat en mycket oroväckande vilja att backa upp Putin, sa hon bland annat till tv-kanalen.

På frågan om Hillary Clintontror att Ryssland vill att Trump ska vinna presidentvalet svarar hon att hon inte vill ge sig in i den diskussionen.

– Men jag tror att faktan vi har reser allvarliga frågor kring Rysslands inblandning i vårt presidentval och i vår demokrati, sa hon.

ANNONS

Hon fortsatte även med att säga att den ryska inblandningen hotar den nationella säkerheten.

Trump har tidigare sagt att han tycker att Putin är en starkare ledare än USA:s president Barack Obama och nyligen uppmanade han i ett tal Ryssland att leta fram de 30 000 mailen som sägs vara försvunna från Hillary Clintons mailserver.

Uttalandet mötte mycket hård kritik och röster höjdes om att Donald Trump är ett säkerhetshot som verkar vara i maskopi med främmande makt.

Trump försökte dagen efter tona ner uttalandet och sa att han "naturligtvis varit sarkastisk".

ANNONS