Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Costa Concordia.

Chockad besättning på lyxfärjan

Det rådde ett tillstånd av förnekelse hos besättningen på kryssningsfartyget Costa Concordia efter grundstötningen.

Detta att döma av radiokommunikation med kustbevakningen. Upptagningen, som sprids via italienska medier, röjer också att kustbevakningen inte informerades från bryggan, utan genom att en besättningsmedlem kontaktade en anhörig i land.

Fartyget ligger på ett rev vid ön Giglio utanför Toscana med ett stort hål i skrovet. Jättefartygets rörelser har försenat både räddningsarbetet och den planerade utpumpningen av 2 300 ton brännolja ur tankarna.

Dykarna använder nu mikro-sprängmedel för att ta upp nya hål i skrovet.

Hittills har elva döda tagits om hand. Ett 20-tal saknas fortfarande.

Vid olycksfartyget finns indiern Kevin Rebello som hoppas på nyheter om sin saknade bror Russel, som arbetade som kypare ombord. Russel, med hustru och 2,5-årig dotter hemma i Bombay, började arbeta på kryssningsfartyget i oktober.

– Hålet i sidan är där min brors hytt låg, berättar Kevin, som av broderns arbetskamrater fått höra hur det gick till när fartyget gick på grund.

– Min bror rusade iväg för att hjälpa passagerare i evakueringen på fjärde däck. Han hade flytväst på vid ett tillfälle, men jag har hört att han gav bort den till en passagerare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.