Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Michael Flynn, tidigare nationell säkerhetsrådgivare hos USA:s president Donald Trump. Arkivbild.

Centralt Flynnmöte förnekas av Trumpadvokat

President Donald Trump kommer att förneka att han någonsin bad den dåvarande FBI-chefen James Comey "släppa" utredningen av hans tidigare nationelle säkerhetsrådgivare Michael Flynn – om han ombeds att vittna om samtalet. Detta enligt Trumps juridiske rådgivare Rudy Giuliani.

- Det förekom ingen konversation om Michael Flynn, säger Giuliani till nyhetskanalen CNN om det omtvistade mötet i Vita huset i februari i fjol.

Händelsen är central i den pågående utredningen om rysk påverkan på valrörelsen 2016 och huruvida Moskva samarbetade med Trumpkampanjen. Flynn tvingades avgå efter mindre än en månad som säkerhetsrådgivare sedan det framkommit att han tigit om detaljer om sina kontakter med Rysslands dåvarande USA-ambassadör.

James Comey, som sparkades av Trump i maj 2017, har vittnat om mötet med Trump inför USA:s kongress. Han hade fört anteckningar efter mötet och återgav Trumps ord som: "Jag hoppas att du kan hitta ditt sätt att släppa Flynn. Han är en bra kille. Jag hoppas du kan släppa det här."

Trump har medgett att avskedandet av Comey hade med "Rysslandsgrejen" att göra. Det senaste året har han upprepade gånger kallat Rysslandsutredningen för en häxjakt.