Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Cameron.

Cameron sträcker ut handen

Ledaren för Liberaldemokraterna, Nick Clegg, kommer att söka stöd från ledande partimedlemmar på lördagen för att sluta ett avtal med det konservativa Torypartiet.
Tories fick flest mandat i valet men lyckades inte säkra egen majoritet. Det betyder att de måste söka stöd från mindre partier för att kunna bilda en stabil regering som kan tackla Storbritanniens rekordstora budgetunderskott.
Clegg måste övervinna skepsis bland ett antal liberaldemokrater som befarar att Storbritanniens tredje största parti kommer att tvingas ge upp för många hjärtefrågor för att nå ett avtal.
Toryledaren David Cameron vände sig på fredagen till Liberaldemokraterna och sade att han övervägde någon form av formell överenskommelse med dem.
Överenskommelsen kan innehålla någon form av koalition, något mycket ovanligt i Storbritannien. Det är dock troligare att det blir någon form av pakt där Liberaldemokraterna går med på att stödja Tories.
Samtalen mellan partierna fortsätter på lördagen, uppger Sky News.

Efter en hel natt och nästan en hel dags räknande stod det på fredagseftermiddagen klart att segraren i det brittiska valet, konservativa Tories, inte får egen majoritet i parlamentet.

- Jag tror inte att någon regering ska ge mer makt åt EU, och jag tror inte att någon regering får vara för undfallande i invandrarfrågan, och att landets försvar måste förbli starkt, sade han och syftade på det brittiska kärnvapenprogrammet Trident.

Ett samarbete med Liberaldemokraterna skulle innebära att det inte är otänkbart att det blir ett nyval så småningom. Brittiska statsvetare har sedan tidigare spekulerat kring att ett sådant kan komma redan nästa år.