Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Caitlyn Jenner: Jag ska bygga Trumps mur

Caitlyn Jenner vill bli Kaliforniens nästa guvernör.
Och i så fall skulle en mur mot Mexico vara en prioriterad åtgärd.
– Vi kan inte ha en stat eller ett land utan en säker mur, säger hon i en intervju med Fox News.

Realitystjärnan, OS-vinnaren och transikonen Caitlyn Jenner vill bli Kaliforniens nästa guvernör. Som kandidat för det republikanska paritet siktar hon på att ta den nuvarande demokratiske guvernören Gavin Newsoms plats.

På onsdagen gjorde hon i Fox News sin första tv-intervju i rollen som guvernörskandidat. Under intervjun blev frågan om hennes syn på invandring central, skriver CNN.

LÄS MER: Analys: Facebooks besked ett hårt slag för Trump

Hennes ambition är att bygga den mur mot Mexiko som förre presidenten Donald Trump inte lyckades färdigställa.

– Vi behöver spendera pengar på ett säkert och rättvist migrationssystem. Jag är helt för en mur, jag skulle säkra den muren. Vi kan inte ha en stat eller ett land utan en säker mur, säger Caitlyn Jenner.

Försöker avsätta guvernören

På frågan om hon ville skrota alla de möjligheter som ger invandrare en fristad i landet svarade hon.

– Jag skulle göra mitt bästa för att åstadkomma det.

LÄS MER: Här erbjuds gratis öl – till de som vaccinerar sig

Samtidigt tillade hon:

– Vi är ett medkännande land, ok? Vi är en medkännande stat. En del människor kommer vi skicka tillbaka. Ingen tvekan om det. Men jag har träffat några av de bästa invandrarna som kommit till vårt land.

En namninsamling om att avsätta guvernören Gavin Newsom har nått tillräckligt många underskrifter för att tvinga fram en specialomröstning, som kan hållas i november

Jenner: Vill stoppa hyckleriet

Anledningen är missnöjet med Newsoms hantering av pandemin som har bidragit till att den republikanstödda kampanjen samlat in över 1,6 miljoner verifierade underskrifter. Därmed har man nått den gräns på 12 procent av väljarantalet i det senaste valet som krävs i delstaten för att tvinga fram en omröstning om guvernörsposten.

Kampanjen med underskrifter kommer efter vad kritiker menar varit onödigt hårda restriktioner i delstaten, vilket slagit hårt mot jobb och företag.

LÄS MER: Caitlyn Jenner vill bli guvernör

Väljarna får i så fall ta ställning till om Newsom ska avgå och vem de i så fall vill ska ersätta honom. I nuläget spås dock Gavin Newsom klara en sådan omröstning.

Caitlyn Jenner anklagade i intervjun med Fox News Gavin Newsom för att använda covidrestriktionerna som ett verktyg för att ”kontrollera människor”.

– Jag försöker bekämpa det pågående hyckleriet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.