Olyckan skedde på en motorväg i delstaten Quintana Roo Bild: TT
Olyckan skedde på en motorväg i delstaten Quintana Roo Bild: TT

Busskrasch i Mexiko – svenskar skadade

12 personer ska vara döda efter en mexikansk busskrasch. Två svenska män skadades i olyckan, bekräftar UD.

Flera medier rapporterar att 12 personer ska vara döda efter en busskrasch i östra Mexiko. 31 personer ska ha befunnit sig på bussen. Sju av de skadade passagerarna ska vara amerikaner men bland de skadade finns också två svenskar, skriver AP. Bussen ska ha vält på en motorväg tidigt under tisdagen lokal tid.

–Vi kan bekräfta att det är två svenska män som skadats. De är förda till sjukhus för vård, och skadorna är inte livshotande, säger Erika Dahlberg, presskommunikatör på UD strax före 23.00.

Hon har inga uppgifter om varifrån i Sverige männen kommer.

Undersöker om fler svenskar var med

Svenska ambassaden i Mexiko City håller just nu på och undersöker om fler svenskar fanns med ombord på den kraschade bussen.

Ambassaden har ännu inga uppgifter om männen var med ombord på det kryssningsfartyg likt flera av de olycksdrabbade turisterna.

Hur undersöker de?

– Generellt fungerar det så att ambassadpersonalen åker direkt till sjukhus eller går via lokala myndigheter för att få mer information. Beroende på vad som kommer fram där avgör vad som händer härnäst, säger hon.

Nationaliteten på de avlidna är i nuläget inte fastställd. Resenärerna på bussen ska i huvudsak ha varit kryssningspassagerare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.