Munskydd är obligatoriskt på franska bussar. En bussförare har blivit illa misshandlad för att han ville hindra folk att gå på bussen utan munskydd. Arkivbild.
Munskydd är obligatoriskt på franska bussar. En bussförare har blivit illa misshandlad för att han ville hindra folk att gå på bussen utan munskydd. Arkivbild. Bild: Francois Mori/AP/TT

Bussförare nekade munskyddslösa – slogs illa

ANNONS

En busschaufför i franska Bayonne har förklarats hjärndöd efter att ha attackerats av en grupp personer som inte fick gå ombord på bussen för att de inte hade munskydd.

Överfallet inträffade i söndags. Några personer försökte gå ombord utan vare sig biljetter eller munskydd, som är obligatoriska i kollektivtrafiken i coronakrisens Frankrike. Föraren sade nej och försökte hindra dem från att gå på, varpå gruppen hoppade på honom och misshandlade honom så grovt att han blev medvetslös. Han fördes till sjukhus, men under måndagen förklarades han hjärndöd av läkarna enligt en poliskälla.

En misstänkt gärningsperson greps på söndagen och ytterligare fyra under måndagen.

ANNONS

Efter attacken har flera bussförare vägrat köra, vilket har lett till störningar i trafiken.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om den misshandlade bussförarens hälsotillstånd.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS