Buss störtade ner i dal – minst 33 döda

Ett 30-tal människor har dött i centrala Kenya efter att en buss kört av vägen.

ANNONS
|

På söndagskvällen körde en buss av en bro i centrala Kenya och störtade minst 40 meter ner i en dal, rapporterar Reuters. Bussen var på väg från staden Meru till hamnstaden Mombasa.

Minst 33 människor dog i samband med olyckan, rapporterar Daily Nation.

– Vi har förlorat 24 personer i en grym Modern Coast Bus-olycka på den ökända Nithiflodsbron som går längs med motorvägen från Meru till Nairobi, sa polisen Nobert Komora enligt Daily Nation.

Enligt Komora ska de initiala undersökningarna tyda på att bussens bromsar havererat, vilket hindrade föraren från att svänga ordentligt i en skarp kurva vid bron.

ANNONS

Flera dödsolyckor vid bron

Flera dödsolyckor har inträffat vid Nithi-bron, vilket har lett till att allmänheten nu vädjar om att man ska bygga om bron, enligt Daily Nation.

De flesta av olyckorna sägs ha berott på fel på fordonens bromssystem.

Men en del av bron har en så kallad ”svart fläck” på grund av att skarpa kurvor som försvårar sikten för förarna.

I juni störtade en minibuss från bron, vilket dödade en person och skadade 13 stycken. Förra året dog fem personer på samma plats efter att en lastbil kolliderade med en bil vid den ”svarta fläcken”.

I juni 2022 släpptes statistik som visade att 1 912 människor dött i trafiken i år i Kenya. Orsaken till de flesta olyckorna uppges bero på ”vårdslös körning”.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS