Parlaments- och presidentval väntar Bulgarien i november, enligt president Rumen Radev. Arkivbild.
Parlaments- och presidentval väntar Bulgarien i november, enligt president Rumen Radev. Arkivbild. Bild: Olivier Hoslet/AP/TT

Bulgarien går till val – igen

ANNONS

Tredje gången gillt? Det hoppas nog president Rumen Radev på sedan han meddelat att Bulgarien går till parlamentsval för tredje gången i år den 14 november.

Försöken att bilda regering har misslyckats efter de båda tidigare valen i april och juli. Det politiska dödläget försvårar för Bulgarien att ta del av EU:s återhämtningsfond efter pandemin och planerna på att införa euron 2024.

Samma dag som parlamentsvalet kommer Bulgarien också att hålla den första omgången i presidentvalet. Enligt Radev, som ställer upp för omval, sparar det både tid och skattepengar i EU:s fattigaste land.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS