Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två brittiska EU-parlamentariker utesluts ur det konservativa partiet, efter att ha gått emot partilinjen i en omröstning om de pågående brexitsamtalen. Arkivbild.

Brittiska EU-rebeller utesluts ur partiet

Två brittiska EU-parlamentariker har uteslutits ur det konservativa partiet Tories, efter att de i tisdags röstade för att sätta hårdare krav på Storbritannien i de pågående brexitförhandlingarna.

En källa på Downing Street beskriver deras agerande som "totalt ansvarslöst" och säger att premiärminister Theresa May står bakom beslutet att utesluta dem.

"Jag har aldrig lovat att under tystnad samtycka medan vårt land går rakt mot ett stup", säger en av de två, Julie Girling.

Enligt partiet bidrog de två till att blockera förhandlingarna om britternas framtida förhållande till unionen, genom att i enlighet med EU-parlamentets majoritet rösta för att "tillräckliga framsteg" hittills inte nåtts i de pågående brexitförhandlingarna.

Under måndagen reser brexitminister David Davis återigen till Bryssel, för att inleda en ny förhandlingsrunda om hur skilsmässan ska gå till. Men ett rejält genombrott krävs om parterna under hösten även ska kunna inleda diskussioner om britternas kommande relation med EU.