Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA-stödd kurdisk-arabisk milis i Syrien bekräftar att de har fångat en av jihadisterna i den så kallade Beatles-gruppen, Alexanda Kotey. Arkivbild.

Brittisk jihadist fångad på väg till Turkiet

Den USA-stödda kurdisk-arabiska milisen SDF i Syrien bekräftar nu att de fångade den brittiske terroristen Alexanda Kotey när han försökte fly från Syrien till Turkiet förra månaden, rapporterar AFP.

Kotey är en av medlemmarna i den så kallade Beatles-gruppen. De bestod av fyra IS-medlemmar som var kända för sin brittiska accent och ökända i samband med tortyr och mord på västerländsk gisslan. Gruppens ledare Mohammed Emwazi har dödats i ett flyganfall och medlemmen Aine Davis, sitter i turkiskt fängelse, dömd för terrorism, skriver The Guardian.

Enligt icke-namngivna amerikanska källor så greps Kotey tillsammans med den fjärde av gruppens medlemmar, El Shafee Elsheikh, men den kurdledda milisen kan inte bekräfta att Elsheikh fångats, enligt AFP.

Storbritannien kommer inte att motsätta sig att Kotey och Elsheikh utlämnas till USA, rapporterar The Telegraph. De har båda blivit fråntagna sitt brittiska medborgarskap, vilket gör dem statslösa.