Britter vill inte ha tillbaka Piers Morgan

ANNONS
|

Det var i samband med skolskjutningarna i Newtown, Connecticut, den 14 december som CNN:s brittiske ankare hamnade i blåsväder.

I kvällssändningarna av programmetPiers Morgan Tonight attackerade Morgan John Lott, författare till boken More Guns, Less Crime, och känd vapenlobbyist.

Morgan skrev senare i en bloggpost på CNN.com:

– Det vanvettiga dödandet måste upphöra.

I bloggposten propagerade han även för förbud mot attackgevär.

På Vita husets hemsida kan vem som helst starta en namnunderskriftslista gällande frågor som Vita Huset bör ta upp. Vita Huset har tidigare sagt att de kommer att bemöta frågor som fått in 25 000 namnunderskrifter. Det var också en sån namninsamling som skapades gällande Piers Morgan.

ANNONS

Signaturen Kurt N Austin, Texas, startade listan "Deportera Piers Morgan för hans angrepp på det andra tillägget". I motiveringen skrev signaturen att Morgan hade attackerat den amerikanska konstitutionen och att han utnyttjade sin position på tv för ett påhopp på de amerikanska medborgarnas rättigheter.

Frågan hade på torsdagen fått in 80 747 namnunderskrifter.

Men britterna ville inte vara sämre. På juldagen startade signaturen Janusz J namnlistan "Vi vill behålla Piers Morgan i USA".

Motiveringen var kort och enkel:

– Det finns två väldigt bra skäl. För det första, det första tillägget i konstitutionen. För det andra, och ett viktigare skäl: Ingen i Storbritannien vill ha honom tillbaka. Egentligen finns det ett tredje. Det vore hysteriskt roligt att se hur mängder av arga amerikaner kommer att reagera, skrev Janusz J.

På torsdagen hade frågan fått in 4 176 namnunderskrifter, och saknar därmed omkring 21 000 signaturer för att tas upp av Vita huset.

ANNONS