Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Storbritanniens premiärminister Theresa och EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk.Arkivbild.

Brexit: Tusk varnar britterna

EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk varnar för att om inga framsteg sker i samtalen med Storbritannien före december kan EU omvärdera huruvida en brexitöverenskommelse överhuvudtaget är möjlig.

- Vi hör från London att den brittiska regeringen förbereder sig för ett scenario "utan överenskommelse", säger Tusk I ett tal hos Europeiska regionkommittén och tillägger:

- Vi förhandlar i god tro, och hoppas fortfarande att de så kallade "nödvändiga framstegen" kommer att vara realistiska före december.

Den brittiska premiärministern Theresa May sade dock på tisdagen att en överenskommelse är nära vad gäller brittiska medborgares rättigheter i EU och vice versa efter ett utträde, en nyckelfråga i förhandlingarna, skriver Reuters

På tisdagen rapporterade The Daily Telegraph att Storbritannien kan komma att ansluta sig till det nordamerikanska handelsavtalet Nafta. London-tidningen listar olika scenarier om brexit-förhandlingarna med EU går dåligt, och nämner då Nafta som ett alternativ.

Idén har framförts flera gånger tidigare.

I Nafta ingår Mexiko, USA och Kanada. Det är oklart om Storbritannien ens skulle få börja förhandla om medlemskap, särskilt som USA:s president Donald Trump dömt ut avtalet som dåligt och inlett en omförhandling med sina två grannländer.