När en 61-årig brevbärares fordon gick sönder under en postutdelning attackerades hon av fem hundar. Kvinnan dog till följd av skadorna.  Bild: Putnam County Sheriff's Office
När en 61-årig brevbärares fordon gick sönder under en postutdelning attackerades hon av fem hundar. Kvinnan dog till följd av skadorna. Bild: Putnam County Sheriff's Office

Brevbärare dödad – av fem hundar

En kvinna i 60-årsåldern har dött efter att hon attackerats av fem hundar i Florida under helgen. Enligt en granne ska det inte vara första gången som hundarna rymt från sitt hem.

Kvinnan i 60-årsåldern arbetade som brevbärare och var ute och delade ut post på landsbygden i norra Florida när hennes fordon gick sönder, vilket CNN rapporterar.

Då attackerades hon plötsligt av fem hundar som bodde i ett av husen i närheten. Hundarnas ägare och flera andra grannar rusade till platsen och försökte få bort dem från kvinnan.

– En av grannarna tog till och med med sig sitt skjutvapen och avlossade flera skott i luften och mot marken i ett försök att avstyra attacken, säger polisen Joseph Wells under en presskonferens enligt CNN.

Men inte ens skotten lyckades avskräcka hundarna.

Blödde kraftigt – dog

När ägaren till sist lyckades få bort hundarna låg kvinnan kvar på marken och blödde kraftigt. Hon fördes till sjukhus, men avled senare till följd av sina skador.

– Våra hjärtan är med offret och hennes familj när de navigerar genom denna tragiska händelse, säger Putnam County-sheriffen H.D. DeLoach.

– Det är absolut nödvändigt att hundägare tar ansvar för sina djur och håller dem på en plats som garanterar både deras egna säkerhet och omgivningens.

Polisens undersökningar på platsen visar att hundarna befann sig i en inhägnad trädgård, men att de hade möjlighet att rymma genom att flytta på ett par stenar som höll stängslet på platsen.

Grannen: Hundarna rymde ”hela tiden”

Enligt en grannes uppgifter till The New York Times ska det inte ha varit första gången som hundarna rymt. Grannen uppger att hundarna tog sig igenom stängslet ”hela tiden” och orsakat ”kaos” i grannskapet. Hundarna ska även ha dödat en chihuahua vid ett tidigare tillfälle.

Samtliga fem hundar omhändertagits av myndigheterna, något som ägaren gått med på, och kommer att avlivas.

LÄS OCKSÅ: Hund skjuten av polis på Hisingen – bet polisman i benet

LÄS OCKSÅ: Hon räddar hundar från att dödas

LÄS OCKSÅ: Litet barn dog efter hundattack i Norge

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.