Brand på färja utanför Grekland – 288 personer ombord

Tidigt på fredagsmorgonen började en passagerarfärja, med 288 personer ombord, brinna utanför grekiska ön Korfu. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador.

ANNONS
|

Färjan var på väg från Igoumenitsa i Grekland till Brindisi i Italien när branden, av ännu oklar anledning, bröt ut.

Enligt nyhetsbyrån Reuters, som hänvisar till grekiska kustbevakningen, befinner sig 237 passagerare och 51 besättningsmedlemmar ombord.

– Kaptenen på Euroferry Olympia har bett passagerarna att lämna båten, säger grekisk polis enligt TT.

Reuters uppger att de har evakuerats från färjan med livbåtar.

– Vi vaknade vid 04.30 och såg att branden startade i garaget och spred sig snabbt. Jag är rädd att alla inte kunnat räddas eftersom det måste ha varit folk som sovit i garaget, säger en passagerare till grekisk media.

ANNONS

En talesperson för grekiska sjöfartsverket har dock uppgett att alla passagerare ska ha lyckats lämna fartyget och ska vara oskadda.

Bilder i grekisk media visar hur stora delar av det 183 meter långa fartyget står i full brand och mängder av svart rök stiger från det. Grekiska myndigheter ska nu utreda hur branden uppstod.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS