Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Boris Johnson fortsätter angripa premiärminister Theresa May för hennes brexitstrategi. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Boris Johnson fortsätter pressa May

Storbritanniens tidigare utrikesminister Boris Johnson uppmanar premiärminister Theresa May att offentliggöra den juridiska rådgivning hon fick gällande sitt brexitavtal.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I och med maningen i sin veckokolumn i The Telegraph sällar sig Johnson till oppositionspartiet Labour som redan framfört samma krav.

Johnson, som lämnade sin post i juli i protest mot Mays brexitstrategi, skriver att de juridiska råden kommer visa att den så kallade backstop-överenskommelsen för Nordirland var "en stor fälla som är på väg att slå igen om våra bakben och förhindra vår flykt".

Den "backstop" som förhandlats fram innebär att hela Storbritannien, inklusive Nordirland, tills vidare blir kvar inom ett gemensamt tullområde med EU, om inte gränsrelationsfrågan har lösts innan övergångsperioden tar slut. Om inget utträdesavtal godkänns blir det dock ingen backstop.

May slåss för närvarande för att det brexitavtal som hon med stor möda förhandlat fram med EU inte ska röstas ned av det brittiska parlamentet den 11 december.