Bolsonaro delar väljarna i två läger

Fyra brasilianare om den kontroversiella presidentkandidaten Bolsonaro.

ANNONS
|

LÄS MER:Rädslan för våldsbrott lockar Brasiliens väljare till Bolsonaro

Vad tycker du om Bolsonaro?
Bild: Julio C Saint Just

Antonio de Abreu, 59, pensionerad bilförsäljare

grade crossed
– Bolsonaro är en legendar. Han är vårt enda hopp nu när allt är åt skogen i landet – utbildning, säkerhet, hälsa. Uttalanden som han kritiserats för är sådant som Arbetarpartiet sprider och som jag inte ens reflekterar över.
Vad tycker du om Bolsonaro?
Bild: Julio C Saint Just

Eleonora Goulart, 70, pensionerad apotekare

grade crossed
– Bolsonaro säger vad jag tänker, även om folk säger att jag är tokig. Säkerhet är den viktigaste valfrågan för mig. Så sent som i förrgår utanför min port var det en kille på motorcykel som satte en revolver mot huvudet på en vän till mig och tog hans mobil.
Vad tycker du om Bolsonaro?
Bild: Julio C Saint Just

Ailton das Neves, 36, ambulerande försäljare av batterier och usb-minnen

grade crossed
– Han har en explosiv personlighet. Det är nog därför som han flytt från att debattera inför valet. I en debatt skulle han få visa sitt rätta ansikte – och folk skulle genomskåda honom. Om Lula hade fått kandidera skulle jag röstat på honom, han är den bästa president vi haft.
Vad tycker du om Bolsonaro?
Bild: Julio C Saint Just

Beatriz Guimarães, 23, psykologistudent

grade crossed
– Jag skulle aldrig i livet rösta på Bolsonaro. Han är fördomsfull och intolerant. Visst lovar han att få ner brottsligheten, men på vilket sätt? Det lär gå ut över de misstänktas mänskliga rättigheter.
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS